terça-feira, 9 de abril de 2013

Projeto Europeu FADO: Find A Delightful Opportunity to Learn Portuguese through Internet and Songs



Facultatea de Limbi și Literaturi Străine va găzdui în zilele de 15 și 16 aprilie cea de-a 5 reuniune din cadrul proiectului european Grundtvig Parteneriate pentru Învățare Find A Delightful Opportunity to Learn Portuguese through Internet and Songs (FADO). Universitatea din București face parte din programul internațional dedicat învățării limbilor străine Languages by Songs, alături de Federazione Nazionale Insegnanti Centro di Iniziativa per l'Europa (FENICE), Napoli, Italia, Universitatea din Porto (UP), Portugalia și Escuela Oficial de Idiomas (EOI), Malaga, Spania.

Proiectul se înscrie în domeniul didacticii limbilor străine. Materialele didactice, realizate de profesori din țările partenere, vizează predarea și învățarea limbii portugheze prin intermediul muzicii, cu ajutorul suportului audio-video și karaoke. De asemenea, sunt prevazute în cadrul proiectului activități de diseminare, experimentare și evaluare a materialului didactic. În acest mod, proiectul FADO - al treilea proiect european Grundtvig inițiat de FENICE - aplică aceeași metodă didactică utilizată și în cazul altor limbi străine (italiană, spaniolă, franceza, română, rusă). Mai multe informații pot fi accesate la http://www.languagesbysongs.eu/.

Echipa Universității din București este formată din profesori de la Departamentul de Limbă și Literatură Franceză și Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană, secția de portugheză.

În cadrul proiectului FADO va avea loc, în data de 16 aprilie, ora 9.30, la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din București, o serie de activități de experimentare și implementare, în prezenţa membrilor celor patru echipe partenere. Această activitate se bucură de sprijinul Ambasadei Portugaliei în Romania.

Sem comentários: